|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Slunéčko >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út březen 11, 2008 8:28 pm Předmět: Domácí pleťové masky |
|
|
Pokud se nepletu, takové téma tu ještě není: máte své oblíbené recepty na domácí pleťové masky? Jeden univerzální, nebo různé masky na různé příležitosti a problémy?
Já moc zkušenosti nemám, akorát tak bílý jogurt na spáleniny od slunka nebo okurkové plátky na čelo, když dělám salát. Ale poslední dobou mě chytla nálada a chuť experimentovat, takže budu ráda za inspiraci a možnost výměny názorů a zkušeností. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
lučnívíla >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út březen 11, 2008 8:52 pm Předmět: |
|
|
tak ja si okurku dat nemuzu okurka beli pihy a to ja nechci
ale jedine zkusenosti co mam a osvedcene :
napatlat poradnou vrstvu medu a nechat pusobit tak dvacet minut a potom smyt...komplet cely oblicej krom ocniho okoli-plet je pak nadhern jemna a procistena a hydratovana,no uplne miminkovska ale neni to vhodne pro precitlivelost na med
pak medovy peeling,oskrabu ze sklenice trosinku zcukernateleho medu pak nanesu na oblicej ,chvilenku necham a pak jemnoucce krouzivimi pohyby masiruju a smeju a plet je jak hedvabi
syrovatka s bilym bio jogurtem,je take moc fajne.Dvam od oka pul na pul jogurt a susenou syrovatku,promicham,ale on ten jogurt jakoby proridne,tak to necham chvilenku odstat a ono to zas jakoby zhutni...na plet nechavam tak 15minut,ale protoze jak to schne,tak je mi to neprijemny,tak dvam slabe vrstvicky jeste navrch aby to bylo stale vlhke...let je pak opet jemnounka a hydratovana...
tu samou smes ale doplnenou lzici medu a od oka cvrndnutim oleje(merunkovy,dynovy,sipkovy plus ricinovy)tato smes je vetsinou tekutejsi,takze ji zahustim troskou lavovky a v silne vrstve nanesu a necham zas tak 15 minut...je to uzasna maska...
Vsechno toto co jsem napsala,nanasim na vlhkou plet .
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lilish 41-80
|
Zaslal: út březen 11, 2008 9:03 pm Předmět: |
|
|
to ja zas delam peeling takhle: ovesnou mouku smicham s vodou tak, aby vznikla kasicka, nanesu, zalehnu (jinak to kape a necham zaschnout. pak oplachnu, skvele to vycisti.
taky hermanek se nemusi davat jenom na vlasky listecky zalit zase na kasicku, zabalit do gazy a prilozit na oblicej, ktery pak muzes i oplachnout vyluhem. a kdyz potrebujes dodat trosku barvicky, tak nastrouhanou mrkvicku s tvarohem - ale pozoooooor, nenechat moc dlouho, jinak budete opaleni az moc a bacha, barvi i treba obleceni |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
hiami 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: út březen 11, 2008 9:08 pm Předmět: |
|
|
Lilish napsal: | to ja zas delam peeling takhle: ovesnou mouku smicham s vodou tak, aby vznikla kasicka, nanesu, zalehnu (jinak to kape a necham zaschnout. pak oplachnu, skvele to vycisti.
taky hermanek se nemusi davat jenom na vlasky listecky zalit zase na kasicku, zabalit do gazy a prilozit na oblicej, ktery pak muzes i oplachnout vyluhem. a kdyz potrebujes dodat trosku barvicky, tak nastrouhanou mrkvicku s tvarohem - ale pozoooooor, nenechat moc dlouho, jinak budete opaleni az moc a bacha, barvi i treba obleceni |
to s tou ovesnou moukou je skoro stejne jako japonsky pudr:-)myslim, ze to jsou rozemlete slupky od ryze nebo fazole, pak se to smicha na kasicku s vodou a je to fajn, asi to jde delat domaci, ja ji mam z botanicusu, tak jsem zase off topic
jinak delam skoro to same jako vilka, akorat nepouzivam jogurt.
a obcas, kdyz si davam med, vejce, olej na vlasy, tak to napatlam i na oblicej |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Rayna 41-80
|
Zaslal: st březen 12, 2008 12:43 am Předmět: |
|
|
ovesné vločky smíchat s mlékem nebo smetanou, přidat trošičku medu a nechat tak 15 minut působit. Pleť je pak nádherně hebounká.
Výborná je taky sušená syrovátka. Zředím troškou olejíčku a vajíčkem.
Nebo odvar z heřmánku smíchám s rozemletými vločkami a přidám sušenou syrovátku.
Rozemlít 2 lžíce mandlí, smíchat s olejem a kdo nemá přecitlivělou pleť, tak může přidat i šťávu z citronu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Marion 321-600
|
Zaslal: st březen 12, 2008 11:12 am Předmět: |
|
|
Já používám med s mlékem, samotný med mně nevyhovuje. Jako peeling hustá kaše z rozemlétých ovesných vloček a vody, ale jen když nemám doma žádné aha kyseliny, jinak používám ty. Nejraději mám hrozny, po ničem jsem nikdy neměla hladší pleť, teď chci zkusit 100% hroznovou šťávu, když hrozny nejsou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tiborMel >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st březen 12, 2008 12:38 pm Předmět: |
|
|
kvasnice, trocha medu, oni zároveň povolí, a normální šlehačku ve spreji, nechat chvilku vzejít, nanést na obličej... paráda, pak jen lehce otřít nebo omýt teplou vodou (ale jen trochu, aby tam ten film po tom zůstal) a máme krásně hebkej ksichtík
spíš teda pro sušší obličej, ale zas kvasnice sou dobrý na vše |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
lučnívíla >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st březen 12, 2008 2:51 pm Předmět: |
|
|
a kdyz jsme u tech kvasnic,nemate nejaky typ ,aby nebyly citit?Me silene smrdi a po zkousce do masky jsem je ze sebe furt citila brrr ale pritom bych je rada pouzivala,vim,ze jsou skvele,ale ten puch |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
iff89 0-7
|
Zaslal: st březen 12, 2008 6:50 pm Předmět: |
|
|
Já znám jednu masku pro suchou pleť. Dodá jí pružnost a zdravou barvu. Hodí se ale taky pro citlivou pleť. A když má někdo mastnější nebo problematickou pleť stačí vynechat olej
Recept: 1 banán, 1 vaječný žloutek, 2 lžičky olivov. oleje. Banán rozmělníme na kaši a přidáme žloutek a olej. Potom rozetřeme stejnoměrně na tvář a nechápe 15 min působit. Opláchneme vlažnou vodou. A je hotovo:)
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bonemína ***moderátorka***
|
Zaslal: st březen 12, 2008 7:07 pm Předmět: |
|
|
Hele, tohle vypadá jako fajná univerzální maska na celého člověka, pokud vím, měla by posilovat jak pleť, tak vlasy i nehty |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|