|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Brett >RADA STARŠÍCH<
Založen: 3.4.2007 Příspěvky: 1103
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:39 pm Předmět: Vegetarianske recepty |
|
|
Je to tu ted takove smutne, hodte treba nejake tipy na oblibene vegetarianske jidlo.
A co ty bioprodukty, oblibence sem .
edit: biooblibence do bia a eka, at to tam neni jen takove ponure...
Naposledy upravil Brett dne st květen 23, 2007 7:16 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
lučnívíla >RADA STARŠÍCH<
Založen: 27.3.2007 Příspěvky: 2854
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:43 pm Předmět: |
|
|
jeeee recepty...to ja vzdy neco vidim co me laka a mam na to chut a tygri milacek hned zacne vymejslet a varit Takze on vi bliz k receptum,ale ja od nej miluju snad vsechno(kuskusy na ruzny zpusoby,nejradsi se syrovou zeleninou,a ryzi jasminovou(po te se muzu utlouct i kdyz je sucha) je je je toho zpousta |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
Založen: 14.10.2006 Příspěvky: 841
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:48 pm Předmět: |
|
|
a ze me tohle tema taky moc zajima, mame z toho samostatne vlakno:) receptíky seeeem!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
Založen: 13.10.2006 Příspěvky: 7425
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:50 pm Předmět: |
|
|
To je fajnéé - konečně tu bude inspirace ke zdravému vaření...
Tohle možná znáte: (Nika určitě )
Staročeský jáhelník
300g jáhel,sáček sušených švestek,rozinek apod. 1 l mléka,1 lžička soli,2 lžíce másla,2-3 lžíce moučkového cukru,125 g másla,tuk na vymazání formy.
Jáhly přebereme (já nepřebírám) ,dáme do cedníku a třikrát prolijeme vroucí vodou.Mléko přivedeme k varu,přidíme dvě lžíce másla,osolíme, vhodíme spařené jáhly a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Sušené švestky předem namočíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Můžeme použít i sušené meruňky, rozinky nebo jiné sušené, spařené ovoce.Kaši znovu promícháme,osladíme opodle chuti,přidáme pokrájené ovoce a směs urovnáme do silněji vymaštěného pekáče.Povrch kaše poklademe tenkými plátky másla a jáhelník v troubě zapečeme, až povrch zrůžoví. Podáváme pocukrované či pokapané medem.
Naposledy upravil ilona dne st květen 23, 2007 7:23 pm, celkově upraveno 3 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
lučnívíla >RADA STARŠÍCH<
Založen: 27.3.2007 Příspěvky: 2854
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:52 pm Předmět: |
|
|
tak ja ukecam tygrika aby mi nejake sepsal a dam je sem at mate radost |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Soufflet >RADA STARŠÍCH<
Založen: 22.3.2007 Příspěvky: 2015
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:14 pm Předmět: |
|
|
Vílo, tak ho popros i o ten kuskus, já ho zatím měla jenom jednou a docela mi to chutnalo |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Brett >RADA STARŠÍCH<
Založen: 3.4.2007 Příspěvky: 1103
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:15 pm Předmět: |
|
|
Tak to je dobre, ze jsem autor tohoto vlakna, ale kazdopadne se necham rada inspirovat, piste, piste.
Ja umim jen spenatovy strudl, tak se rada priucim . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
Založen: 10.11.2006 Příspěvky: 6037
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:17 pm Předmět: |
|
|
Brett napsal: | Tak to je dobre, ze jsem autor tohoto vlakna, ale kazdopadne se necham rada inspirovat, piste, piste.
Ja umim jen spenatovy strudl, tak se rada priucim . |
Brett, tak písni štrůdl |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Brett >RADA STARŠÍCH<
Založen: 3.4.2007 Příspěvky: 1103
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:24 pm Předmět: |
|
|
Spenatovy strudl:
800g listoveho testa (2 baleni)
spenat dle chuti, cerstvy nebo doporucuji mrazeny spanat Bonduelle, neni sekany
2 vejce
100 g syra
olej
sul
cesnek
kysana smetana
Ohraty spenat promisime s jednim vajickem, rpohrejeme, pridame nakrajeny nebo strouhany syr a pul kysane smetany, opeprime, posolime, pridame cesnek.
Vyvalime testo, naplnime a potreme rozslehanym vejcem. Dobre je posypat to sezamovym seminkem.
Peceme asi dvacet minut.
Zbytek smetany je mozne dat primo na teply strudl.
Porce pro ctyri lidi, kteri hodne ji .
Je dobry i studeny.
Psano z pameti...Kdybych si vzpomnela, ze jsem na neco zapomnela, doplnim .
(pro masozravce: pridat deset deka pokrajene sunky, osmahnout jako prvni) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
Založen: 14.10.2006 Příspěvky: 841
|
Zaslal: pá květen 25, 2007 6:52 am Předmět: |
|
|
tohle je recept mam pocit od kluku v akci, nicmene byl vyzkousen a chutnal
Tofu ve vinném těstíčku se zeleninou a limetovými brambůrky - 4 porce
tofu
600 g přírodního tofu
2 dcl bílého vína
60 g hladké mouky
1 pol. lžíce sladké papriky
sůl
pepř
0,3 l oleje na smažení
1 citron (podle Vaší chuti na pokapání)
grilovaná zelenina
200 g čerstvé papriky (mix zelená, červená, žlutá)
200 g rajčat
200 g cukety
50 g jarní cibulky
20 g česneku
špetka provensálského koření
sůl
bílý pepř
1 pol. lžíce olivového oleje na osmahnutí
brambůrky
400 g ve slupce vařených malých brambůrků
30 g čerstvé máty
1 limetka
pepř
sůl
2 pol. lžíce olivového oleje
1. z mouky a vína vymícháme středně tuhé těstíčko, dochutíme ho solí, pepřem a sladkou paprikou. Přírodní tofu je neochucené, tak se nebojte připravit pikantní těstíčko, můžete i experimentovat a přidat do něj také bylinky
2. tofu nakrájíme na plátky či kostky, obalíme v těstíčku a smažíme ponořené v oleji dozlatova. Po upečení necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme vydatně pokapat citrónovou šťávou
3. omytou zeleninu očistíme, nakrájíme a zprudka na kapce olivového oleje orestujeme spolu se solí, pepřem a provensálským kořením
4. ve slupce uvařené a oloupané brambůrky opečeme, osolíme a opepříme, lehce promícháme s nasekanou mátou, nakonec přidáme limetovou šťávu
5. vše pěkně naaranžujte na talíře a nechte si chutnat |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|