Vegetarianske recepty
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=f9149e9a4ead446149070441e149647fZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Brett
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.4.2007
Příspěvky: 1103

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 6:39 pm    Předmět: Vegetarianske recepty Citovat

Je to tu ted takove smutne, hodte treba nejake tipy na oblibene vegetarianske jidlo.
A co ty bioprodukty, oblibence sem Wink.


edit: biooblibence do bia a eka, at to tam neni jen takove ponure... Twisted Evil


Naposledy upravil Brett dne st květen 23, 2007 7:16 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lučnívíla
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 27.3.2007
Příspěvky: 2854

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 6:43 pm    Předmět: Citovat

jeeee recepty...to ja vzdy neco vidim co me laka a mam na to chut a tygri milacek hned zacne vymejslet a varit Very Happy Takze on vi bliz k receptum,ale ja od nej miluju snad vsechno(kuskusy na ruzny zpusoby,nejradsi se syrovou zeleninou,a ryzi jasminovou(po te se muzu utlouct i kdyz je sucha) Very Happy je je je toho zpousta Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nika
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 14.10.2006
Příspěvky: 841

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 6:48 pm    Předmět: Citovat

a ze me tohle tema taky moc zajima, mame z toho samostatne vlakno:) receptíky seeeem!!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ilona
***moderátorka***


Založen: 13.10.2006
Příspěvky: 7425

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 6:50 pm    Předmět: Citovat

To je fajnéé - konečně tu bude inspirace ke zdravému vaření...

Tohle možná znáte: (Nika určitě Smile )

Staročeský jáhelník
300g jáhel,sáček sušených švestek,rozinek apod. 1 l mléka,1 lžička soli,2 lžíce másla,2-3 lžíce moučkového cukru,125 g másla,tuk na vymazání formy.

Jáhly přebereme (já nepřebírám) ,dáme do cedníku a třikrát prolijeme vroucí vodou.Mléko přivedeme k varu,přidíme dvě lžíce másla,osolíme, vhodíme spařené jáhly a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Sušené švestky předem namočíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Můžeme použít i sušené meruňky, rozinky nebo jiné sušené, spařené ovoce.Kaši znovu promícháme,osladíme opodle chuti,přidáme pokrájené ovoce a směs urovnáme do silněji vymaštěného pekáče.Povrch kaše poklademe tenkými plátky másla a jáhelník v troubě zapečeme, až povrch zrůžoví. Podáváme pocukrované či pokapané medem.


Naposledy upravil ilona dne st květen 23, 2007 7:23 pm, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lučnívíla
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 27.3.2007
Příspěvky: 2854

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 6:52 pm    Předmět: Citovat

tak ja ukecam tygrika aby mi nejake sepsal a dam je sem at mate radost Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soufflet
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 22.3.2007
Příspěvky: 2015

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 7:14 pm    Předmět: Citovat

Vílo, tak ho popros i o ten kuskus, já ho zatím měla jenom jednou a docela mi to chutnalo Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brett
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.4.2007
Příspěvky: 1103

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 7:15 pm    Předmět: Citovat

Tak to je dobre, ze jsem autor tohoto vlakna, ale kazdopadne se necham rada inspirovat, piste, piste.
Ja umim jen spenatovy strudl, tak se rada priucim Smile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***


Založen: 10.11.2006
Příspěvky: 6037

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 7:17 pm    Předmět: Citovat

Brett napsal:
Tak to je dobre, ze jsem autor tohoto vlakna, ale kazdopadne se necham rada inspirovat, piste, piste.
Ja umim jen spenatovy strudl, tak se rada priucim Smile.


Brett, tak písni štrůdl Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brett
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.4.2007
Příspěvky: 1103

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 7:24 pm    Předmět: Citovat

Spenatovy strudl:

800g listoveho testa (2 baleni)
spenat dle chuti, cerstvy nebo doporucuji mrazeny spanat Bonduelle, neni sekany
2 vejce
100 g syra
olej
sul
cesnek
kysana smetana

Ohraty spenat promisime s jednim vajickem, rpohrejeme, pridame nakrajeny nebo strouhany syr a pul kysane smetany, opeprime, posolime, pridame cesnek.
Vyvalime testo, naplnime a potreme rozslehanym vejcem. Dobre je posypat to sezamovym seminkem.
Peceme asi dvacet minut.
Zbytek smetany je mozne dat primo na teply strudl.
Porce pro ctyri lidi, kteri hodne ji Very Happy.
Je dobry i studeny.

Psano z pameti...Kdybych si vzpomnela, ze jsem na neco zapomnela, doplnim Smile.

(pro masozravce: pridat deset deka pokrajene sunky, osmahnout jako prvni) Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nika
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 14.10.2006
Příspěvky: 841

PříspěvekZaslal: pá květen 25, 2007 6:52 am    Předmět: Citovat

tohle je recept mam pocit od kluku v akci, nicmene byl vyzkousen a chutnal Wink

Tofu ve vinném těstíčku se zeleninou a limetovými brambůrky - 4 porce
tofu
600 g přírodního tofu
2 dcl bílého vína
60 g hladké mouky
1 pol. lžíce sladké papriky
sůl
pepř
0,3 l oleje na smažení
1 citron (podle Vaší chuti na pokapání)
grilovaná zelenina
200 g čerstvé papriky (mix zelená, červená, žlutá)
200 g rajčat
200 g cukety
50 g jarní cibulky
20 g česneku
špetka provensálského koření
sůl
bílý pepř
1 pol. lžíce olivového oleje na osmahnutí
brambůrky
400 g ve slupce vařených malých brambůrků
30 g čerstvé máty
1 limetka
pepř
sůl
2 pol. lžíce olivového oleje
1. z mouky a vína vymícháme středně tuhé těstíčko, dochutíme ho solí, pepřem a sladkou paprikou. Přírodní tofu je neochucené, tak se nebojte připravit pikantní těstíčko, můžete i experimentovat a přidat do něj také bylinky

2. tofu nakrájíme na plátky či kostky, obalíme v těstíčku a smažíme ponořené v oleji dozlatova. Po upečení necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme vydatně pokapat citrónovou šťávou

3. omytou zeleninu očistíme, nakrájíme a zprudka na kapce olivového oleje orestujeme spolu se solí, pepřem a provensálským kořením

4. ve slupce uvařené a oloupané brambůrky opečeme, osolíme a opepříme, lehce promícháme s nasekanou mátou, nakonec přidáme limetovou šťávu

5. vše pěkně naaranžujte na talíře a nechte si chutnat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.